,,Psihologia vieții de zi cu zi” sau altfel zis, cel de-al doilea eveniment din cadrul campaniei ,,Din Culisele Psihologului” , oferit de Echipa ,,Calatorie catre sine”, s-a desfășurat Sâmbătă , 5 martie, de la ora 12.00

Intr-o atmosferă plăcută , rând pe rând au fost dezbătute aspectele mai putin cunoscute ale sănătății și ale influenței modului in care ne alimentăm , atât fizic , cât și spiritual , asupra organismului.

1276820_1737789893122441_2795111082255384233_o

Relația dintre minte și corp nu poate fi ignorată sau negată, fiind mai degrabă un intreg, un tot unitar  aflat într-o relație de interdependență cu componentele sale. Astfel, influența unuia asupra celuilalt este reciprocă.

De aceea, e important să acordăm atenția cuvenită atât rațiunii , gândirii , cât și emoțiilor și senzațiilor corporale. Menținerea unui echilibru intre importanța acordată celor două poate fi o cheie către succes.

Pentru a putea să ne apropiem de acest ideal, este indicat să oferim ,,hrana” necesară fiecărei dimensiunii a sănătății: fizică, mentală, emoțională, socială, personală, spirituală, ecologică

Psihologia-vietii-de-zi-cu-zi-1-1000x600.

Participanții au avut ocazia , pe lângă dezbaterile interactive , să experimenteze o modalitate de a mânca conștient , prin care să observe relația dintre sine și alimente. Fiecare a avut ocazia să observe câtă atenție acordă alimentației in general, dar si modului de a mesteca, senzației oferite de mâncare și stării de după masă.

Psihologia-vietii-de-zi-cu-zi-7-1000x600

 

Ziua a continuat cu un atelier practic oferit de Psih. Drd. Flavia Cardas acordat explorării conexiunii minte-corp prin intermediul mișcării.  Un alt beneficiu al acestui exercițiu, a constat in reevaluarea modului în care ne folosim corpul in interacțiunea cu ceilalți.

giphy

Din cadrul evenimentului, nu a lipsit nici competiția, participanții au putut participa la un concurs despre mesajele pe care membrele și capul le pot transmite despre sine.

Psihologia-vietii-de-zi-cu-zi-27-1000x600

Daca la prima ediție , câștigătorii au primit o sedință de consiliere/ psihoterapie gratuită, de data aceasta premiul a fost oferit de editura SPER și a constat intr-o carte la alegere.

Plănuim ca pentru evenimentul din 9 aprile, sambata ora 16.00,  ,,Psihologia Comunicării – Când DA este Nu și viceversa “ centrat pe modalități eficiente de comunicare, să oferim premii și mai interesante, așa că vă invităm la dezbaterii, socializare și concursuri.

Mai multe poze pot fi gasite pe site-ul celor de la Hyperflash,carora dorim sa le multumim pe aceasta cale pentru articolul creativ care descrie foarte bine atmosfera din cadrul evenimentului.

http://hyperflash.ro/psihologia-vietii-de-zi-cu-zi-well-being-si-sanatate/