Ce inseamna cand te doare cotul?

Pe tine cand te doare in cot? Folosesti vreodata expresia aceasta? O simti si in suflet sau ti-e greu pentru ca tie iti pasa prea mult, de toti si toate?

Ma doare in cot ! O expresie romaneasca des intalnita pentru a exprima ca nu-ti pasa de un anumit lucru sau persoana. Te-ai intrebat oare de ce poporul nostru a ales tocmai cotul? Nu puteam sa spunem ca ne doare in burta sau in ceafa?

durere_cot_53980500

Cotul este o articulatie (similara cu cea a genunchiului) care pliaza, care lasa, care cedeaza si permite bratului actiunea si mobilitatea.

De aceea, cotul reprezinta poarta acceptarii in raport cu actiunea. Cand spun ma doare in cot, dar durerea nu este fizica, practic il anunt pe celalat ca nu am de gand sa actionez. Ii spun senin ca articulatia mea este imobila in raport cu stimulul provocator.

Ce se intampla cu mine atunci cand nu pot afirma ca ma doare in cot de X intamplare ? Ce se intampla cu mine atunci cand ma doare in cot fizic, fara sa ma fi lovit?

Atunci cand ne doare FIZIC un cot sau expresia ,,ma doare in cot” e total opusa de ceea ce simtim in suflet, asta inseamna ca avem dificultati in a accepta o experienta traita, o situatie.  Fiind la nivelul bratelor, aceasta tensiune este in mod necesar in raport cu actiunea, cu facutul. Deci, are loc un eveniment sau cineva are un mod de a actiona pe care noi il refuzam, avem dificultati in a-l accepta sau pe care nu-l accceptam decat constransi si fortati. Poate fi vorba, de asemenea, de ceva care trebuie facut, impotriva vointei noastre, sau pe care am fi preferat sa-l facem in alt mod, sau sa nu fim nevoiti sa-l facem. Tensiunea cotului ne spune ca modul de a face, al nostru sau al celorlalti, nu ne convine, perturba obisnuinta de a actiona, credintele sau certitudinile noastre legate de actiunea respectiva.

Contemporan5 organizeaza un atelier inedit, provocator, bazat pe actiune directa, in care poti discerne cand e bine sa-ti pese si cand nu.In cadrul acestui eveniment,  poti exersa cea mai buna varianta a ta si poti testa pe propria piele cum e sa fii o persoana care stie cand sa o doara in cot si cand nu.

Avem o serie de tehnici special pregatite pentru tine care sa te ajute sa dobandesti curajul extrem, sa fii ceea ce crezi ca meriti sa fii, sa dobandesti tehnica respingerii cu gratie si sa-i intelegi pe cei ce pare ca-I doare in cot de tot ceea ce esti tu.

Mai multe detalii despre eveniment, costuri si incrieri pe link-ul de mai joshttps://contemporan5.com/2017/03/13/cum-sa-te-doara-in-cot-cu-stil/

Pagina de fb eveniment > Cum sa te doara in cot cu stil? <https://www.facebook.com/events/1191228570976143/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s