Spatiul interior si fractalii

conferinta-de-psihoarhitectura

Cu ocazia conferintei de PsihoArhitectura 2016, am avut placerea de a oferi un atelier interdisciplinar in colaborare cu unul dintre cei mai faini si fini (psiho)arhitecti pe care ii cunosc lect. dr. arh. Codruta Iana.

Atelierul de sambata a fost un prilej bun de intalnire cu fractalii din noi si din exteriorul nostru. Evenimentul a adus la un loc specialisti din domenii precum arhitectura, psihologie, arte plastice, economie si chiar horticultura.

Am reusit astfel sa atingem inderdisciplinaritatea dorita si sa cream acea diversitate productiva. Ne-am conectat si asa a inceput schimbul de idei, pe alocuri in contradictoriu. Si asta nu a putut decat sa ne bucure.Am reusit astfel sa gasim noi directii prin care sa explicam ce sunt fractalii si cum apar ei in psihic.

Am concluzionat impreuna, ca in interiorul nostru exista , la nivel metaforic,  mai multe persoane : cea pe care vrem sa o aratam, cea pe care o vede celalalt, cea pe care o ascundem, cea pe care o continem transgenerational de la stramosii noastri si cea inconstienta, straina chiar si noua, dar toate reunite sub cuvantul OM. Exact ca un fractal!

Asa ca n-as putea spune cu exactitate cati am fost sambata, dar cel putin vreo 1000 de ,,persoane” tot am fost.

Si cu aceste informatii in minte, ne-am dat voie sa ne cunoastem prin fractali. Fiecare a ales o plansa cu care rezona foarte mult si s-a prezentat prin ea. Am vorbit astfel metaforic, prin proiectii, despre nevoia de echilibru, de comunicare corecta, de iubire, de a te mentine pe drumul bun si de a face din starile emotionale negative ceva pozitiv.

Primul pas spre spatiul interior a fost facut. In acest atelier, spatiul interior se refera mai ales, la lumea interioara desfasurata in spatiul interior construit.

Si pentru ca experienta sa fie completa, prin desen acest spatiu a luat forma. Fiecare a desenat poarta catre spatiu sau, i-a delimitat granitele si a decis modul in care se face accesul catre sala secretelor si sala trofeelor.

S-a lucrat mult. S-a lucrat intens si interdisciplinar. Informatiile au curs lin si fiecare a plecat acasa cu un dar pretios : experienta si intalnirea cu fractalii.

Dar poate ceea ce nu poate masura nimeni, este ceea ce s-a petrecut in mintea fiecaruia. Ce a inteles fiecare despre conexiunea om- fractal, pishic-fractali si despre propria sa conexiune cu el si cu ceilalti.

Ziua s-a incheiat cu cateva intrebari la care suntem siguri ca cei prezenti au reusit sa contureze un raspuns : ,, Cum permit accesul in lumea mea interioara? Cum impun limite atunci cand spatiu imi este incalcat? Cum imi definesc spatiu in functie de ceilalti? Cum procedez atuunci cand cineva se aproprie prea mult de sala secretelor? Si in ce mod sala secretelor comunica cu sala trofeelor? Ce legatura au esecurile, traumele mele cu realizarile mele? “

Acest workshop nu ar fi fost posibil fara sprijinul doamenei lect.univ. dr. Codruta Smaranda, careia dorim sa-I multumim din toata inima. Si voua va multumim, participantilor, pentru ca ati dat forma initiativei noastre.

CONFERINTA DE PSIHOARHITECTURA (6).png

Si acum suntem si mai bucurosi sa va anuntam ca Lect. Univ. dr. Codruta Smaranda a spus da propunerii noastre de a relua workshopul. Asa ca pe 28 noiembrie, ora 17.00, la Cabinetul Psihologic din Calea Grivitei, nr 107, ap 14, et 2.  va asteptam la cea de a doua sesiune ,, Spatiu interior si fractalii” in formula completa.

P.s. Check your e-mails, in viitorul foarte apropiat o sa primiti interpretarea testelor de personalitate.

Inscrieri si detaltii la 0744794378

Program si costuri eveniment

https://www.facebook.com/events/372820903063452/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s