Cum a fost la Grup Demo – I.D.Yalom

Grup Demo s-a bucurat sa gazduiasca, intr-o seara ploioasa, in sala micuta din Calea Grivitei, peste zece curiosi in ale psihoterapiei de grup, mai precis vreo 16 daca numaram si gazdele, Raluca Simion si Mirela Oancea).

Ne-am pus mintile la contributie si am reusit sa raspundem  intrebarilor cheie ale evenimentului prin comparatie  cu programul oferit de noi.

grup-demo-yalom-9

Grupul ca loc de intalnire al sufletelor si al povestilor de viata

Grupul creaza un microcosmos al societatii. Terapeutul faciliteaza interactiunea autentica si provoaca o atentie sporita asupra trairilor din cadrul grupului. Timp de sase luni , clientii au ocazia sa isi infrunte propriul adevar, sa descopere daca pot sa fie cine isi imagineaza ca sunt si cum pot sa obtina ce vor.

Grupul este un loc de intalnire, de sustinere reciproca, de interventie, de deschidere, un loc sacru, intim, un loc al sufletului. Un loc in care fiecare se intalneste pe sine prin ochii celorlalti si fiecare il oglindeste pe celalat.

quinoa-1

GRUPUL SI EFECTELE SALE VINDECATOARE

Grupul de terapie este interactiunea sociala cu cele mai mari beneficii si efecte vindecatoare. Membrii reusesc sa manifeste un  respect mutual profund  fata de experienta fiecaruia si exerseaza asumarea confidentilitatii desvaluirilor. Procesul terapeutic poate functiona doar prin impartasirea celor mai profunde experiente. Terapeutii se asigura ca fiecare persoana sa beneficieze de timpul ei special si sa primeasca atentie in mod egal.

Membrii isi ofera suport reciproc  prin dezvaluirea propriilor strategii sau opinii fata de provocarile vietii. Contributia activa a fiecaruia consta in exprimarea si manifestarea sincera si deschisa atat a aspectelor pozitive, cat si a nemultumirilor si opiniilor contrare.

Daca interactiunea este una reala, grupul va deveni un loc pentru nelinistea sufleteasc si fiecare participant va stii ca exista un loc doar al sau pentru vindecare, crestere si devenire.

Group therapy in session sitting in a circle with therapist

PROGRAMUL FII SIGUR PE TINE – un grup Yalom personalizat

Noi am preluat idea lui Yalom si prin practica noastra personala, o individualizam, o specializam, ii dam o nota de originalitate astfel incat sa fie numai buna pentru cei care sunt dispusi sa schimbe ceva la ei, sa-si aline ranile, sa-si asculte sufletul si sa-si vindece inima.  Asa a luat nastere programul FII SIGUR PE TINE , ce va debuta pe 5 noimebrie.

Un alt aspect important al serii a fost legat de exemplele terapeutice din cadrul grupurilor si de diferentele dintre interventia de grup si cea individuala.

Programul FII SIGUR PE TINE  va incepe pe 5 noimebrie 2016. Costul unei sesiuni este de 100 de ron si durata grupului este de 6 luni. Inscrierile se pot face prin completarea formularului de mai jos 

https://goo.gl/forms/dkUdTRUSKyIRkBJl2

Pentru a putea oferi un grup de suflet, cu adevart util, este necesar ca cei interesati sa participe mai intai la un interviu de selectie, consultatie si pregatire pentru grup.

Asa ca recomandarea noastra este sa va inscrieti doar daca sunteti hotarati trup si suflet sa schimbati ceva in propria viata si sa beneficiati de o terapie completa. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s