”Pentru tine” – articol cu scopul susținerii procesului de conștientizare a depresiei

Echipa Calatorie Catre Sine se alatura campaniei Săptămâna de Conștientizare a Depresiei. Psih. Drd. Flavia Cardas a realizat urmatorul articol prin care incearca sa le transmita tuturor un îndemn > pentru oricine există oameni carora le pasa <

Pentru tine, cel care zâmbești sau plângi. Pentru tine, cel care alegi să fii puternic în fața dificultăților vieții. Pentru tine, cel care în fiecare zi reușești să te dai jos din pat, chiar dacă faci un efort comparabil cu al unui magnet atras de un alt magnet. Pentru tine, care îți înghiți lacrimile cu sufletul pentru a nu-i întrista pe ceilalți și a nu-i face să se îngrijoreze. Pentru tine, care preferi să alergi până simți că nu mai poți, doar ca să îți demonstrezi că ești mai bun decât te consideră părinții. Pentru tine, cel care, pe ascuns, te ghemuiești și îți juri că vei rămâne așa toată viața. Pentru tine, care eviți conflictele doar pentru a nu-ți aminti cât de trist sau furios ești.

fin-logo2

Pentru tine, cel care continui să mergi la serviciu, la facultate sau la școală ca să nu creadă oamenii că ai vreo ”problemă”. Pentru tine, cel care te lupți zi de zi cu indecizia. Pentru tine, cel care uiți să ai grijă de tine pentru că îți e teamă să te reîntâlnești cu sufletul. Pentru tine, care alegi să mai dai șansă și zilei următoare, chiar dacă fiecare clipă pare ascunsă după draperia de nepătruns a singurătății. Pentru tine, cel care încă îți duci copilul la școală și ești politicos cu profesorii. Pentru tine, cel care spune ”mulțumesc” chiar și când nu e nevoie. Pentru tine, cel care depui un efort imens, uneori, chiar și să clipești.

044ce49ed6a111c8a3574a85fd3ffec1

Pentru tine, dragul meu, să știi că există oameni care te iubesc și care sunt dispuși să te ajute. Nu e nevoie să treci printr-un iad zilnic, doar pentru a crede despre tine că ești ”sănătos”. Pentru tine, dragul meu, există oameni care îți pot împărtăși sentimentele și cărora chiar le pasă de tine. Dă-ți voie să faci ceva – pentru tine.

 

6 thoughts on “”Pentru tine” – articol cu scopul susținerii procesului de conștientizare a depresiei

  1. Ii multumesc Domnului Nostru Iisus Hristos si Maicutei Sale, Fecioara Maria, caci in anul trecut mi-a scos in cale numai oameni minunati, cu suflet si maiini de aur care mi-au salvat sanatatea. Multumesc anului ce a trecut ca mi-a daruit inca un ingeras minunat, un sufletel pe care-l ador, asa cum ador pe fratiorul lui mai mare, pe parintii lui, asa cum imi iubesc familia pe care Dumnezeu mi-a daruit-o!

    Liked by 2 people

  2. Multumesc , pentru postare de fata si pentru interesul ce-l acordati semenilor .Va citesc articolele mai ales ca-mi sunt necesare eu chiar suferind de depresie. Dumnezeu mi-a dat putere sa ma concentrez pe tot ce-i pozitiv in jurul si in anturajul meu desi sunt momente cand comportamentul unora incearca sa ma treaca strada pe trotuarul celalalt. Va multumesc ca existati. ❤

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s