Paris -6th World Conference on Learning, Teaching and Educational Leadrship – University of Descartes

În luna octombrie, echipa ,,Călătorie către sine” a avut ocazia de a prezenta în mod direct rezultatele propriei activități  cercetătorilor din străinătate prin participarea la una dintre cele mai importante conferințe pe tema educației: 6th World Conference on Learning, Teaching and Educational Leadrship.

Găzduiți de Centrul Internațional de Studii Pedagogice din Paris,oameni de știință din peste 37 de țări ale lumii precum Rusia, Turcia, Thailanda, India, China,Barzilia, Africa de Sud,  Anglia, America, Canada  ori Australia, s-au reunit  pentru a dezbate problemele actuale ale sistemului de învățământ global și pentru a propune noi metode de îmbunătățire a acestuia.

Discuțiile s-au concentrat  pe teme precum educația bolnavilor psihici, modelele educaționale pentru elevii cu risc ridicat de abandon școlar, limitele autorității și pregătirea profesorului, modificarea programei școlare la nivel global și accesul la educație în țările subdezvoltate.

De altfel, un alt punct de interes  a fost legat de îmbunătățirea și dezvoltarea strategiilor de predare și evaluare existente , dar și de validarea unor metodologii inovatoare cu potențial didactic neexplorat încă.

Analiza  sistemului românesc de invațământ prezentată de profesorii de la SNSPA și ASE în cadrul conferinței, susține această idee și chiar a adus în atenția celor prezenți necesitatea adoptării unui sistem de educație global, care să răspundă cerințelor pieței muncii la nivel internațional.

Ideile celor două universității au fost și sunt susținute și de Universitatea din București reprezentată la această conferință  și de Echipa ,,Călătorie către sine”.

Globalizarea educației se poate realiza prin focalizarea educației și pe aspecte precum dezvoltarea maturității emoționale și a puterii de decizie, dobândirea capactiății de auto-evaluare și asumare a eșecului și îmbunătățirea inteligenței emoționale  la fiecare elev în parte.

De aceea, o parte dintre metodele moderne propuse de noi și de ceilalți cercetători susțineau modificarea culturii organizaționale a școlilor, interactivitatea predării , focalizarea pe aplicațiile practice și utilizarea la maxim a tehniciilor mai puțin costisitoare, dar eficiente pentru dezvoltarea psihică armonioasă : dansul, mișcarea, arta, meditația, excursiile în natură, înfrumusetarea spațiilor de lucru cu fractali.

Per total, experiența din cadrul conferinței 6th World Conference on Learning, Teaching and Educational Leadrship  a fost un prilej bun de a ne pune la curent cu cerințele și tendințele actuale ale sistemul educațional românesc, dar și global.

Poate una dintre concluziile generale ale Echipei ,,Călătorie către sine” ar putea fi formulată cam aşa :

Educaţia, indiferent de durata sau de calitatea sa, joacă un rol important, poate chiar decisiv în drumul fiecăruia prin viaţă,  în relaţie cu Sine şi în propria călătorie către auto-împlinire.

Mai jos se regăsesc câteva poze și link-ul către cartea cu rezumatele lucrărilor prezentate :  http://www.awer-center.org/wclta.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s