Congresul Național – Toxicologia la confluența dintre domenii

In perioada 16 -18 octombrie Echipa ,,Călătorie către sine,, a participat la Primul Congres National de Toxicologie cu participare internațioanală. Scopul  întâlniri științifice a fost de a reuni specialiștii in toxicologie cu cei din științe conexe precum cele sociologice, psihologice sau farmaceutice.

print

Ariile de discutie au fost foarte variate și centrate în special pe subiecte precum substanțele psihoactive , toxicologie clinnică, nanotoxicologie, pesticide, siguranța alimentară și mecanismele de funcționare ale toxicității.

La conferință au participat profesori , avocați, doctori, farmaciști și psihologi din România , cât și din străinătate. Oamenii de știință din țări precum Bulgaria, Franța sau Grecia au împărtășit experiențele persoanle și au perimis abordarea subiectelor legate de toxicologie dintr-o perspectivă plenară, multiculturală și interdisciplinară.

Dintre invitații de seamă amintim următoarele nume : prof. univ. dr. farm. Daniela Luiza Bacon cu o prezentare despre tratamentul cu methadonă , medic psihiatru Simona Trifu cu o lucrare despre etnobotanice, chestorul Sorin Oprea care a discutat despre situația actuală a consumului de droguri din România  și dna. psiholog Barbara Crăciun care a trasat câteva metode de diagnostic și tratament psihoterapeutic al toxicomanilor

toxico    toxico 2

In cadrul congresului, Echipa ,,Calatorie catre sine,, alcătuită din psih. drd. Simion Raluca și psih.drd.Popoivici Filip, a prezentat o lucrare despre o nouă categorie de consumatori de droguri ce incepe să devină din ce în ce mai numeroasă în lume și în România. Aceștia poartă numele de ,,psihonauți,,.(psyche = suflet; nautes = navigator) . Practic , aceste persoane consumă droguri psihedelice şi halucinogene fiind motivaţi de nevoia de autocunoaştere şi spiritualitate. Scopul prezentării a fost acela de a atrage atenția asupra subiectului și de a trasa câteva metode de intervenție cu astfel de clienți.

Este important ca un terpaeut să-și centreze intervenția și pe resemnificarea modului de satisfacere a nevoilor de autocunoastere și de spiritualitate (intelegerea sensului in viață, a scopului pe pământ)

Mai jos găsiți un link unde puteti vizualiza un videoclip de la deschiderea prezentării Echipei ,, Călătorie către sine,, si un link unde puteti descărca prezentarea PPT cu tema Psihonautii.

VIDEO DE LA CONFERINTA DIN TIMPUL PREZENTARII

PREZENTARE PPT – PSIHONAUTI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s